دیسک ایمپلر

 

ایمپلر یک دیسک چرخان با تعدادی پره ‌است که در یک پمپ گریز از مرکز قرار دارد. همچنین انرژی را از موتوری که پمپ را به یک سیال پمپاژ می‌کند. با دادن شتاب به سیال به صورت شعاعی به سمت خارج از مرکز چرخش منتقل می‌کنند. ایمپلر یک وسیله تخصصی است. که با توجه به حوزه کاربرد آن، قطر و جنس این وسیله نیز متفاوت خواهد بود. اگر به اطلاعات بیشتری درباره این  محصول کاربردهایشان نیاز دارید، در ادامه با ما همراه باشید.

ایمپلر چیست؟

ایمپلر وسیله‌ای برای انتقال انرژی موتور پمپ به سیال است .که از آن برای تامین انرژی مورد نیاز پمپ آب استفاده می شود. به صورت کلی وظیفه این قطعه فشار و دبی یک سیال را در داخل لوله یا مجرا بالا می‌برد. طراحی این قطعه صنعتی بسیار دقیق و تخصصی و لازم به دانش و مهارت کافی بوده. و کاربرد آن نیز بسته به شرایط متفاوت است.

انواع ایمپلر

به صورت کلی ایمپلرها به سه دسته اصلی باز، نیمه باز یا نیمه بسته و بسته تقسیم‌بندی می‌شوند که در ادامه هر یک از آن‌ها مورد بررسی قرار داده شده‌اند.
ایمپلر باز
باز بودن پره‌های یک ایمپلر سبب نامگذاری آن به ایمپلر باز شده‌اند. پره‌های این گونه  بدون هیچ‌گونه تکیه‌گاه یا اتصال به دیواره جانبی، به هاب مرکزی متصل می‌شوند. به صورت کلی این نوع ایمپلرها در پمپ‌های کوچک و کم هزینه مورد استفاده قرار می‌گیرند.
ایمپلر بسته
ایمپلرهای بسته طراحی بسیار پیچیده‌ای دارند و جریان کارآمدتری را ارائه می‌دهند. این نوع  بسیار ظریف هستند و معمولا در جاهایی که مایع شفاف واردشان می‌شود، مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ چراکه در صورت گرفتگی، تمیز کردن این نوع ایمپلر به شدت دشوار خواهد بود.
ایمپلر نیمه بسته یا نیمه باز
ایمپلرهای نیمه باز یا نیمه بسته دقیقا کارکرد و ظاهری مابین ایمپلر باز و بسته دارند‌. این مدل نیمه باز دارای یک دیواره پشتی اضافی برای کمک کردن به داشتن استقامتی بیشتر هستند. این نوع ایمپلرهای نیمه بسته این توانایی را را دارند که مخلوط‌های جامد و مایع را به خوبی عبور بدهند.

برخی از تفاوت‌های ایمپلرهای باز، بسته و نیمه بسته یا نیمه باز

برخی از تفاوت‌های ایمپلرها با یکدیگر از جنبه‌های مختلف در ادامه بررسی شده‌اند. به عنوان مثال از لحاظ ساخت و ساز ایمپلرهای باز طراحی آسان، ایمپلرهای نیمه باز طراحی متوسط و ایمپلرهای بسته طراحی بسیار پیچیده‌ای دارند. از نظر انتخاب سرعت تنها ایمپلر بسته در انتخاب سرعت محدود است و مابقی ایمپلرها طیف گسترده‌ای از انتخاب سرعت را دارند. در بین انواع ایمپلرها  نیمه باز دارای کمترین هزینه ساخت و نوع بسته دارای گران‌ترین یا بیشترین هزینه ساخت است.

روش کار ایمپلر چگونه است؟

ایمپلر جزء حیاتی یک پمپ به شمار می‌رود چرا که این قطعه انرژی را از موتور پمپ به سیال منتقل می‌کند. از آنجایی که تمایل طبیعی یک سیال به حرکت در یک خط مستقیم در زمان حرکت، به صورت دایره‌ای است؛ از این رو برخورد سیال با تیغه‌های ایمپلر سبب می‌شود تا آن سیال به صورت طبیعی مماس بر شعاع به سمت بیرون حرکت کند. این امر سبب ایجاد سرعت در حرکت سیال می‌شود، اما این سرعت به دلیل محصور شدن سیال توسط محفظه پمپ به فشار تبدیل می‌شود.
خرید
ممکن است برخی از محصولات صنعتی کمیاب بوده یا جنس باکیفیت و اصل آن‌ها در بازار موجود نباشد. در هر صورت امروزه در بستر اینترنت سایت‌های معتبری همچون سایت….. وجود دارند که قطعات صنعتی مانند انواع  انها را با بالاترین کیفیت در تنوع بالا و با قیمت معقول به فروش می‌رسانند. شما می‌توانید با ارتباط با کارشناسان فروش سایت…. اطلاعات بیشتری را کسب کنید.

سخن آخر

این محصول قطعه‌ مهم صنعتی است .که از آن به منظور تامین انرژی موردنظر برای ورود سیال به درون لوله یا مجرا استفاده می‌شود. حوزه کاربرد، انواع و قیمت این قطعه در بازار دارای طیف متنوعی است. شما می‌توانید با توجه به نیاز خود در هر صنعت به این قطعه، نوع موردنظرتان را انتخاب و خریداری کنید.
سوالات متداول

جنس ایمپلر از چه موادی است؟

جنس آنها معمولا از متریال‌های متفاوتی همچون آهن، فولاد، برنز، چدن، فایبر گلس، آلومینیوم و حتی پلاستیک بسته به حوزه کاربرد خود، ساخته می‌شود.
در چه دستگاه‌هایی از ایمپلر استفاده می‌شود؟
ماشین‌های شستشو، واتر جت‌ها، کمپرسورهای گریز از مرکز، توربین‌ها، واتر پمپ، دستگاه‌های آب شور کن و… از جمله دستگاه‌هایی هستند که از ایمپلر استفاده می‌کنند.

ایمپلرها دارای سه دسته کلی باز، بسته و نیمه بسته هستند.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *